Verbouwing fam. van Oorschot inclusief boomhut

Opdrachtgever

  • Familie van Oorschot
  • Gemeente Leeuwarden

Locatie

  • Leeuwarden
  • Vrijstaande woning

Werkzaamheden

  • Renovatie woonhuis met kantoorruimte
  • Plaatsen nieuwe aanbouw
  • Plaatsen van Boomhut

Kleinschalige verbouwing

Bij de familie van Oorschot heeft van Lieshout & Co een kleinschalige verbouwing uitgevoerd. In de woonkamer is een lange wand geplaatst van geschaafde vuren planken. Hierin zijn twee verborgen deuren opgenomen waarachter de televisie is geplaatst. Ook in de keuken is een zelfde wand geplaatst. De gehele woonkamer en keuken zijn gestuukt en gespoten in een matte latex.

Het strippen van de woning

Het uitgangspunt van deze renovatie was om de authenticiteit van het gebouw (zowel binnen als buiten) en de vele oude details zoveel mogelijk intact te houden.

Het ging hierbij o.a. om oude muren, stuukwerk en stalraampjes. Wat wel vernieuwd moest worden, werd zoveel mogelijk in oude stijl, passend bij het karakter van de woning, vervangen.

Van Lieshout & Co was verantwoordelijk voor de complete afbouw van de nieuwe CrossFitbox op bedrijventerrein de Zwette in Leeuwarden. Nadat de verdiepingsvloer al in een eerder stadium door ons was gebouwd, zijn we begonnen met de basisindeling door het opzetten van scheidingswanden. In overleg met de opdrachtgever is ervoor gekozen om de wanden te bekleden met underlayment. Dit geeft de ruimte een bepaalde stoere look, maar is ook zeer praktisch aangezien de wanden niet meer afgewerkt hoeven te worden en compleet af zijn.

Een fraaie boomhut.

Goede isolatie van de woning was eveneens van belang en hier is door ons dan ook veel aandacht aan besteed. Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat er gewerkt is met natuurlijke en duurzame materialen.

Het strippen van de woning

Het uitgangspunt van deze renovatie was om de authenticiteit van het gebouw (zowel binnen als buiten) en de vele oude details zoveel mogelijk intact te houden. Het ging hierbij o.a. om oude muren, stuukwerk en stalraampjes. Wat wel vernieuwd moest worden, werd zoveel mogelijk in oude stijl, passend bij het karakter van de woning, vervangen.

Veel glas toegepast

Bij de entree en het zitgedeelte is veel glas toegepast. Zo is er goed zicht op wat er zich in het sportgedeelte afspeelt. Op de begane grond zijn daarnaast wc’s met voorportaal gebouwd. Deze zijn helemaal betegeld zodat de ruimtes makkelijk schoon te maken zijn.

Op de bovenverdieping zijn de wanden bekleed met 9mm hechthout met daaroverheen gips. Ook zijn er op deze verdieping 2 doucheruimtes en 3 kantoorruimtes gebouwd. Hierin zijn systeemplafonds gemaakt voorzien van inbouwverlichting.

Het belangrijkste: volgens mij zijn ze de “Messi & Ronaldo” onder de timmerlieden. Dus: als je perfecte, snelle, biologische broodjes etende timmermannen zoekt, ben je bij EB op de juiste plek.

Oscar van Oorschot

Het belangrijkste: volgens mij zijn ze de “Messi & Ronaldo” onder de timmerlieden. Dus: als je perfecte, snelle, biologische broodjes etende timmermannen zoekt, ben je bij EB op de juiste plek.

Oscar van Oorschot
Enthousiaste bouwers

Ben jij op zoek naar enthousiaste bouwers?

Kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel staan. Onze kernwaarden zijn: het leveren van vakwerk, meedenken, heldere communicatie en creativiteit. Kijk vooral bij onze projecten om een indruk te krijgen van wat wij zoal gerealiseerd hebben.

Liessent

Neem direct contact op

Even invullen
Stuur een bericht
Onze locatie
Hier kun je ons vinden