Leeuwerikstraat

Momenteel transformeert Liessent een oude fietswinkel (Meindert Fietsspecialist) gelegen in de populaire Vogelwijk aan de westkant van Leeuwarden tot 2 luxe en duurzame woningen met energielabel A+. Eén daarvan, Leeuwerikstraat 147a (hoekwoning) is te koop. Verwachte oplevering is februari 2024. Aangezien er momenteel verbouwd wordt, kan er door de koper meegedacht worden over het interieur en de afwerking.

Wil jij wonen in een luxueus en karakteristiek hoekhuis met alle comfort van een nieuwbouwwoning, dicht bij het centrum en in een van de mooiste oude wijken van Leeuwarden? Dan is dit jouw unieke kans!

Vraagprijs: € 475.000 k.k.

Indeling

De binnenkant is volledig vernieuwd en van alle gemakken voorzien, terwijl buitenom alle karakteristieke elementen zijn gehandhaafd.

Begane grond (53 m2)
Ruime hal met trap, meterkast en toilet onder de trap. Ruime woonkamer (40 m2) met grote glaspartijen op het zuiden en westen. Een grote keuken met de mogelijkheid tot een kookeiland. De gehele ruimte is voorzien van een nieuw geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Omdat het een hoekwoning betreft, valt er veel daglicht in de gehele ruimte naar binnen.

Aan de zijkant van de bewoning bevindt zich een tuindeur. De ruime zijtuin (12.7×3.3 m en totaal 42 m2) ligt op het zuiden. Door het plaatsen van een groene haag kan hier veel privacy gecreëerd worden. Daarnaast is er nog een voortuin (8.5×5 m  en totaal 43 m2), gelegen op het westen.

Eerste verdieping (53 m2)
Bereikbaar middels nieuwe vaste trap met 2 ruime slaapkamers met veel natuurlijke lichtinval, en een apart toilet. De moderne badkamer is voorzien van alle luxe: een dubbel wasmeubel, ligbad en ruime inloopdouche. Ook de badkamertegels en het stukwerk is verzorgd. De gehele verdieping is voorzien van vloerverwarming.

Zolder (40 m2)
Bereikbaar middels nieuwe vaste trap met 1 zeer ruime slaapkamer met veel daglicht. In de aparte technische ruimte bevinden zich de warmtepomp en het WTW-systeem. De nieuw aangebrachte dakkapel (4 m) aan de achterkant van het huis is van kunststof en daarmee onderhoudsvrij.

N.B. De woning wordt bewust opgeleverd exclusief keuken, aangezien dit vaak een interieuronderdeel is waar bewoners zelf invulling aan wensen te geven. Er zijn meerdere opties mogelijk, waaronder een hoekkeuken of een keuken met kookeiland.

Duurzame installatie

Het pand wordt volledig verduurzaamd en vrijwel instap-klaar opgeleverd. Hierdoor is het de komende jaren onderhoudsvrij. De isolatie voldoet aan de nieuwbouweisen. De woning is van de volgende duurzame componenten voorzien:

 • Energielabel A+
 • Gasloos
 • Verwarmen en koelen woning middels warmtepomp (hoge kwaliteitspomp merk Stiebel Eltron)
 • Vloerverwarming op begane grond en eerste verdieping
 • Zonnepanelen
 • WTW-systeem
 • Waterontharder
 • Nieuwe kozijnen met HR++ glas
 • Nieuwe meterkast
 • Dak-, wand- en vloerisolatie
 • Alle binnendeurkozijnen zijn nieuw (hardhout) met stompe deuren
 • Alle kozijnen buitenom zijn nieuw (hardhout)

Subsidie op duurzame installatie

Zeer interessant is dat er subsidie aangevraagd kan worden voor de warmtepompinstallatie. Ook kan de btw op de zonnepanelen teruggevraagd worden.

Locatie

De Leeuwerikstraat is gelegen in de karakteristieke Vogelwijk, een van de oudste en meest gewilde wijken van Leeuwarden. Gelegen nabij het stadspark Rengerspark en op loop- en fietsafstand van het historische centrum van Leeuwarden. Vlakbij is een buurtwinkelcentrum aanwezig, met o.a. een supermarkt, slijterij, warme bakker, drogist en snackbar. Ook zijn er voorzieningen zoals een sportschool, basisscholen en kinderopvang in de directe omgeving. De Vogelwijk ligt zeer gunstig ten opzichte van de haak om Leeuwarden. Binnen enkele minuten bereik je diverse uitvalswegen zoals de N31, A31 en A32.

Ben je geïnteresseerd in deze woning en wil je meer informatie ontvangen?
Neem dan contact met ons op!

Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld. Er kan echter niet gegarandeerd worden dat dit foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan deze informatie, maatvoeringen en beelden geen rechten worden ontleed.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over toekomstige projecten?
Stuur ons een bericht